Preklop med urejevalniki

Tale priročni vtičnik bi moral biti v Joomli že kar privzeto. Uporabljamo ga že od samega začetka in se je izkazal za zanesljivega in predvsem uporabnega.

Switch Editor vam omogoča preklapljanje med objavljenimi urejevalniki v administraciji. Tako lahko enostavno preklopite iz WYSIWYG urejevalnika na HTML urejevalnik preden začnete pisati članek ali urejati modul. 

Namestite in že deluje. Priporočam da modulu dodelite "toolbar" pozicijo.

Več o vtičniku in prenos pa tukaj.

Pripravili smo (v sodelovanju z uporabnikom erbi iz slojoomle) vtičnik za nadzor piškotkov po novem zakonu. Plugin je eden redkih, ki dejansko blokira piškotke, dokler se obiskovalec ne strinja z namestitvijo piškotkov. Deluje le na Joomli 2.5.

Kaj in kako zadeva deluje?
- Ob prvem obisku blokira vse piškotke razen joomla session, ki je potreben za login, kontakt...
Hkrati prikaže besedilo/opozorilo in možnost sprejema/zavrnitve piškotkov in povezave do informacij o piškotkih (tu morate navesti katere uporabljate). Stran funkcionira tako normalno, ne deluje GA, gads...
- Ob sprejemu se zapišejo vsi ostali piškotki. Stran je polno funkcionalna.
- Ob zavrnitvi se piškotki ne nastavljajo več. Izbriše se tudi piškotek nastavljen iz plugina.
- Obiskovalec se lahko premisli tako ob zavrnitvi kot ob sprejemu.
- Trenutno za Joomla 2.5

Nastavitve:
- Opozorilo se lahko pojavlja kot sistemsko sporočilo, modul, popup, pasica.
- Rok trajanja piškotka za odločitev obiskovalca.
- URL do informacij
- Možna nastavitev geoplugina. Opozorilo tako deluje le za določena območja.
- CSS - priporočam izklopiti v nastavitvah in kopirati v vašo css datoteko preloge
- Prevod

Prednosti in uporaba:
Plugin je primeren za vse, ki uporabljajo razne 3rd party piškotke oziroma piškotke za katere je potrebno strinjanje obiskovalca (opt-in) in ne najdejo opcije kako brez njih. Kljub blokadi vseh ostalih piškotkov, ne blokira joomla session piškotkov, tako so vse joomla funkcije delujoče (kontakt...).

Prosim testirajte in poročajte napake. Dobrodošli tudi predlogi za spremembe.

Paket sestavljata plugin in modul. Namestite oboje na enkrat. Ne pozabite objaviti in nastaviti modula in plugina.

Prenos paketa

Facebook, Twitter in ostale socialne mreže so odličen vir obiska in promocije vsake spletne strani. Za Joomlo obstaja kup vtičev, modulov in komponent z nešteto možnostmi. Katerega izbrati je prava nočna mora. Praksa je pokazala, da je še najboljše vključiti lastne module s kodo, ki jo dobite na njihovih straneh. To pa zahteva vsaj malo html znanja in včasih še php in css.

Na SiJoomli bomo poskusili s Floating share vtičem. Vidite in preizkusite ga lahko na desni strani tega članka (in seveda vseh ostalih). Če vam je všeč pa ga dobite tukaj. Če opazite napake v delovanju in prikazu pa nam namignite prek kontakt obrazca.

Opomba:

Zgoraj omenjeni vtičnik je bil na stari 1.5 SiJoomli. Zdaj uporabljamo novega, ki ga lahko vidite spodaj vsakega članka.

EasyCalcCheck plus je vtičnik za Joomla! formularje in ostale podprte razširitve. Z integrirano podporo anti-spam servisov. Obrazcu doda aritmetično vprašanje, skrito polje in time lock.

Podprte razširitve: ALFContact, AlphaRegistration, CBE, Community Builder, DFContact, Easybook Reloaded, Flexi Contact, Job Board, JomSocial, Kunena Forum, Phoca Guestbook, QContacts in Virtuemart.

Integrirani anti-spam servisi: ReCaptcha, Akisment, Bot-Trap, Honeypot Project in StopForumSpam.

Več o vtičniku in prenos pa tukaj.

© SiJoomla. Vse pravice pridržane.