Joomla posodobitev

Ocena uporabnikov

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna

Redno posodabljanje Joomla CMS-ja in razširitev je pomembno in nujno opravilo pri vzdrževanju spletne strani. V večini primerov vdorov v spletno stran je vzrok neposodobljena spletna stran.

mockup

Ocena uporabnikov

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda neaktivna

Ali res lahko naredim sam svojo spletno stran? Seveda lahko.

Rezultati bodo precej različni in večina primerov samostojne izdelave se bo klavrno končala. Spletna stran ni le tekst in slike. Večina spletnih razvijalcev se uči leta, da lahko izdela ne samo lepo, ampak tudi učinkovito spletno mesto, ki prodaja in pridobiva nove stranke. Vendar nismo tu, da bi vam solili pamet. V nadaljevanju bom predstavil eno od možnosti, kako do svoje spletne strani skoraj brezplačno. Kako se bo končalo, je odvisno od vašega znanja in izkušenj.

Kako torej izdelati svojo spletno stran brez dodatnih stroškov?

Ocena uporabnikov

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Kljub vsem zmogljivostim, ki jih že privzeto nudi Joomla, tudi še v trojki ni enostavne možnosti vstavljanja video posnetkov v članek. V nadaljevanju kratek vodič za vse, ki to opravljate bolj poredko.

Najprej kreiramo članek, vpišemo vse meta podatke in karkoli pač še potrebujemo. Vnesemo celoten tekst in ga oblikujemo. Za video pustimo prazno vrstico.

Shranimo članek in ga zapremo. Gremo v upravljalca uporabnikov in si dodelimo editor - no editor (namesto Tinymce).

Odpremo naš članek, zdaj bomo videli le html kodo brez editorja. Na mesto, kjer smo pustili prazno vrstico, prilepimo iframe kodo z YouTube. Shranimo in zapremo.

In eto, video je tu.

Pozor! Ob vsakem ponovnem odpiranju in shranjevanju članka moramo paziti na iframe kodo, saj nam jo lahko editor pobriše.

Ocena uporabnikov

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna

Imate spletno stran v klasičnem html ali kakem drugem sistemu? Zdaj pa bi radi sami urejali vsebine, dodajali slike, spreminjali kontakte...

Obstaja kar nekaj rešitev, od preprostih urejevalnikov, ki jih lahko integrirate v html spletno stran, do zahtevnejših CMS sistemov kot je Joomla. Če želite imeti nadzor nad celotno spletno stranjo je Joomla morda prava rešitev za vas. Vsako spletno stran je namreč možno migrirati v Joomla sistem.

Stran 1 od 3

© SiJoomla. Vse pravice pridržane.

Pridobi dodatna znanja!

Izobraževanja in delavnice, pomoč in inštrukcije za Joomlo, seminarji za podjetja.

 

Že imate spletno stran izdelano z Joomla CMS? Potrebujete več znanja pri administraciji spletnega mesta?

Ponujamo individualna izobraževanja za Joomlo.

Preverite

x