Joomla 3.6 beta1 se dobi na GitHub https://github.com/joomla/joomla-cms/releases/tag/3.6.0-beta1. Beta je namenjena le testiranju in spoznavanju z novimi funkcijami.

Predvidena časovnica za Joomla 3.6 :

  • 15.6. 2016 - 3.6 Beta 2
  • 22.6. 2016 - 3.6 Release Candidate
  • 28.6. 2016 - 3.6 Stable Release

Glede na dosedanje izkušnje z njihovimi datumi, bo stabilna verzija na voljo avgusta. Torej po dopustih, nova verzija in posodabljanje strani.

joomla 3.5

Dočakali smo spet novo verzijo Joomle, tokrat 3.5. Kot smo že pisali, večjih vidnih sprememb ni, so pa kar velike tehnične, ki povprečnemu uporabniku niso vidne.

Za vse novotarije lahko pogledate na Joomla.org.

Zaenkrat še počakajte s posodobitvijo. Minilo bo vsaj kak mesec ali dva, da odpravijo vse začetne težave. Postopek za posodobitev Joomle iz 3.4 na 3.5 najdete tukaj. Vsekakor prej naredite varnostno kopijo.

Če pa ste pohiteli, boste našli kakšno rešitev na forumu.

joomla 3.5

Joomla 3.5 prihaja sicer z malo zamude, bo pa vsak čas tu. Alfa verzija za pokušino je že na voljo na GitHub https://developer.joomla.org/cms-packages.

joomla 3.4

Joomla 3.4 je na voljo kot stabilna verzija. Prinaša nam kar nekaj malih novosti. Kot vedno počakajte še kak teden ali dva, preden se lotite posodobitev. Obvezno pa pred posodobitvijo naredite varnostno kopijo.

Kaj je novega?

  • V ozadju boste opazili možnost vklopa/izklopa levega stolpca. Občasno bo prišlo prav ob urejanju podatkov in tabel, ki gredo v širino.
  • Od zdaj naprej v instalacijo ne bo več vključena komponenta com-weblinks (povezave). Na vseh starih inštalacijah komponenta ostane, lahko pa jo naknadno namestite.
  • Nekaj piškotkov za razvijalce, kot je vključitev Composerja.
  • Možnost urejanja modulov iz ospredja. Zelo dobrodošla novost.
  • Nova Google reCAPTCHA

Na testnem serverju nismo opazili napak, posodobitev je šla skozi brez težav. Kolikor smo uspeli testirati pa je izginil končno tudi Mootools. Novo Joomlo 3.4 lahko dobite tukaj.

Za vse komentarje in težave nas obiščite kar na Facebooku.

Stran 1 od 3

© SiJoomla. Vse pravice pridržane.

Pridobi dodatna znanja!

Izobraževanja in delavnice, pomoč in inštrukcije za Joomlo, seminarji za podjetja.

 

Že imate spletno stran izdelano z Joomla CMS? Potrebujete več znanja pri administraciji spletnega mesta?

Ponujamo individualna izobraževanja za Joomlo.

Preverite

x